Puoti

Lähiruokaa sanan varsinaisessa merkityksessä

Idea oman lihan suoramyynnistä oli mielessä usean vuoden ajan ja vuonna 2014 talon alakertaan remontoitiin tilat puotia varten. Vuosien saatossa tiloja on laajennettu, tuotevalikoimaa on laajennettu ja mukaan on otettu myös ravintolatoimintaa. Nykyisin valikoimassa on omien lihatuotteiden lisäksi mm. perunaa, kananmunia, jauhoja, hiutaleita, tyrnituotteita, hunajaa, jäätelöä, suklaata, valkosipulia, majoneeseja, ternimaitoa ja pienpanimo-oluita. Valikoima luonnollisesti vaihtelee hieman sesongin mukaan.


Periaatteena on, että kaikki tuotteet ovat mahdollisimman lähellä tuotettu ja aidosti pientuottajien tekemää. Esimerkiksi valkosipulimajoneesi on tuotettu kylällä yhden ihmisen toimesta ja kylällä tuotetuista luomuvalkosipuleista. Oluet taas tulevat Suomen ainoalta maatilalla sijaitsevalta pienpanimolta. 

Linkki Oiva-raporttiin, paina 

TÄSTÄ

Toimintatapamme

Eläimet elävät meillä kylmäpihatoissa, joissa kuivikkeena käytetään pahnaa omilta pelloilta. Eläimet saavat liikkua vapaasti navetassa ja toteuttaa luonnollista laumakäyttäytymistään. Emot hoitavat itse vasikkansa, jolloin vasikoilla on myös mahdollisuus leikkiä keskenään.

Lantakäytävä puhdistetaan kahdesti viikossa ja samalla lisätään uutta pahnaa makuuosastolle. Kesäisin eläimet laiduntavat läheisillä laitumilla ja osa eläimistä pääsevät myös talvisin ulkoilemaan ulkotarhaan.

Ruokintaan meillä käytetään omilla pelloilla tuotettua heinää ja rehua, joissa ei käytetä mitään säilöntäaineita. Nuoret hiehot ja sonnit saavat lisäksi väkirehua, joka sisältää oman tilan viljaa ja kotimaista rypsiä. Myös kivennäistä eläimet saavat tarpeen mukaan.

Lääkkeitä meillä ei käytetä kuin todelliseen tarpeeseen, mikä on onneksi hyvin harvinaista.

Lihan matka

Eläimet kuljetetaan meiltä Inkooseen Meatgard Ab Oy -nimiseen pienteurastamoon. Samoissa tiloissa toimii myös Kanttura Oy, joka huolehtii lihan leikkaamisesta. Lihaa raakakypsytetään 2-4 viikkoa, jolloin siitä tulee sopivan mureaa. Alla olevista linkeistä pääset tutustumaan näiden ammattilaisten toimintaan.

www.meatgard.fi

www.lihaleikkaamo.fi

Tuotantomme on avointa, eivätkä tuotantotilamme ole lukkojen takana piilossa. Poikkea puotiin niin kerromme lisää. Lähdemme myös mielellämme esittelemään eläimiä ja vastailemaan kysymyksiin. Voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen:

puoti@peltoseppala.fi

Mikäli aukioloaikamme eivät sovi sinun aikatauluusi, olet tervetullut ostoksille myös aukioloaikojen ulkopuolella. Soita ennen kuin tulet, niin tiedämme olla paikalla.

Tiina 0400-878938

Tommi 0400-373533

Anne 0500-310398

Ari 0400-310398